SSL Certifikat

Ett SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass, så kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat. Läs mer om SSL på Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/SSL-certifikat

Vad innebär ett SSL Ceritifikat?

SSL innebär att din hemsida är skyddad på flera unika sätt, man kan definera dom 3 största vikterna med att ha ett ssl på följande punkter.

Krypterad Infrmation

All informaiton som skickas mellan besökaren och hemsidan är krypterad, det går alltså inte att “lyssna” av informaitonen som skrivs på hemsidan. Detta är något som numera är ett krav när användare ska handla saker på din hemsida, tillexempel när dom ska ange ett lösenord, logga in eller fylla i sina kreditkortsuppgifter.

Grönt Nyckellås

Du kan enkelt se att hemsdian du söker är säkrad genom att se att den har ett Grönt nyckellås uppe i URL:en, har den det så är hemsidan säkrad till 100%, så här ser ett godkännt SSL-Certifikat ut på en hemsida:

HTTPS:// i URL:en

Många kolla även på URL:en, en osäker hemsida kommer alltid att stå “http://” i URL:en, men en säker hemsida kommer alltid att stå “https://” i URL:en.

 

Detta är stora anledningar till varför du och din hemsida ska ha ett SSL-Certifikat installerat, https.se hjälper dig med detta, dom är specialiserade på SSL-Certifikat sen många år tillbaka och har hjälpt flera hundra företag, myndigheter och privatpersoner att säkra sin hemsidan. Kontakta dom för att säkra din hemsida med SSL-Certifikat nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *