Svenskt Webbhotell expanderar i Bulgarien Sofia

Sveriges snabbaste växande webbhotell har för några månader sen öppnat ett kontor i Sofia Bulgarien. På endast 4 månader har man öppnat kontor och rekryterat över 20 personer och räknar med att vara över 40 anställda i Sofia innan årets slut. Bulgarien och Speciellt Sofia är ett land som många stora internetföretag satsar på då det finns mycket kompetent IT personal och låga löner, Företag som Telenor, HP, Godaddy, Vmware och många många fler satsar på just Sofia att lägga sina huvudkontor för Europa.

 

Bulgarien som Webbhotells Marknad

Bulgarien har runt 7 miljoner människor Bulgarien formellt Republiken Bulgarien är en republik i Sydeuropa, på nordöstra delen av Balkanhalvön, som i norr gränsar mot Rumänien, i väster mot Serbien och Makedonien, och i söder mot Grekland och Turkiet, och i öster har kust mot Svarta havet. Läs mer på https://sv.wikipedia.org/wiki/Bulgarien.
Detta land har nu även snabbväxande Svenska webbhotellet Miss Hosting valt att förlägga till huvudkontor just på grund av bristen av IT kompetens i Sverige och landets låga löner i kombination av höga kompetens inom IT.

Vi på Datadosen önskar lycka till och följer MissHosting.bg med stort intresse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *