SEO

SEO är en förkortning på engelskans Search Engine Optimization som kan översättas till sökoptimering. Kort och gott går det ut på att sökmotorerna ska få ett mer organiskt resultat.

Vad är SEO?

Förr jobbades det mer med så kallade meta-keywords som användes för att locka besökarna. Idag ställs dock större krav och allt från rubriker till synonymer på sidan ska locka besökare dit.

Hur fungerar SEO?

SEO kan delas in i tre olika element. Dessa tre är analys, on page och länkstrategi. I analysen jobbar man med att ta fram de söktermer som är mest lönsamma för SEO. Man kollar på hur mycket man får tillbaka i investeringen och hur konkurrensen kring ett sökord ser ut. Med rätt sökord så kan du locka de kunderna som ingår i just din målgrupp mycket lättare.

SEO ökar dina resultat i Google.

On page som begrepp inom SEO går ut på att man optimerar själva hemsidan i sig. Se till så att den har en snygg och användarvänlig design som tilltalar besökarna. Det ska också vara lätt att navigera runt på sidan samt det ska vara kvalité på texten. Med länkstrategi menas helt enkelt att du ska ha rätt länkar från hemsidan för att locka besökare dit. En viktigt grejj med Off Page och att länka till dina hemsidor är att sprida ut dina hemsidor på unika IP-adresser, Affiliate Hosting hjälper dig att sprida ut dom över unika IP’s utan problem.

Hur ska jag ranka bättre i sökmotorerna

Genom att följa råden ovan så är du på god väg att locka fler besökare till din sida. SEO kan verkar krångligt för den som inte är insatt och kan också vara väldigt tidskrävande om du vill få till det bra. Känner du att du inte orkar sätta dig in i all information, eller inte har tid, så kan du anlita en sökmotorskonsult som sköter arbetet åt dig. En sådan person fixar allt från att fixa rätt sökord till att strukturera upp din hemsidan och bygga rätt länkar. Allt detta är väldigt viktigt nu för tiden och alla som vill locka besökare till sin hemsida bör ha kunskap om detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *