Affiliate

Vad är affiliate?

Att en bli en så kallad affiliate blev möjligt i och med internets framväxt under 1990-talet. Innebörden betyder att du som exempelvis har en hemsida eller ett Facebook-konto gör reklam för olika företag på din sida. Om dina besökare klickar sig vidare via en länk från dig och handlar på sidan som öppnas, får du som är en affiliatemarknadsförare betalt.

Vad kan man vara affiliate inom för branscher?

Som inom alla nischer finns det varma och kalla branscher också inom affiliatemarknadsföring. De flesta affärsinriktningar finns representerade inom affiliate. Det är klokt att välja en bransch som du själv är intresserad av och har kunskap om när du väljer område. Det finns ett helt ton av brancsher, du kan tex jämföra lån, svenska casinon, webbhotell, möbler, kläder, mat och mycket met! När du länkar och driver besökstrafik till en e-butik bör du skriva exempelvis ett blogginlägg eller en Facebook-status om produkterna eller tjänsterna som du är förmedlare av.

För att få en uppskattning av hur stor konkurrensen är mellan olika områden bör du göra en kontroll av vilka branscher som är mest lukrativa som en affiliate. Det gör du enklast genom att göra en sökning på exempelvis Google. Vilka sidor kommer upp när du söker efter en viss tjänst eller produkt? Skulle du kunna konkurrera och erbjuda bättre sidor än de som redan finns? Var realistisk när du bestämmer marknadsföringsområde.

Kan man tjäna bra pengar på att vara affiliate?

Det enkla och korta svaret är att du kan tjäna bra med pengar som en affiliate. Du behöver vara införstådd med att detta är ett jobb som alla andra och att du förmodligen inte blir framgångsrik över en natt. Gör ingenting halvdant. Konkurrensen är stor inom flera branscher och det gäller att du sticker ut och kan din sak. Det handlar inte bara om att förmedla ett bra innehåll i dina texter utan även att ha exempelvis en hemsida som både är användarvänlig och har en snygg design. Se också till att du är uppdaterad i det senaste inom ditt område och ha en dialog med dina läsare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *